Άνοδος της θερμοκρασίας – Περιορίστηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία

Μικρή άνοδο σημειώνει από το πρωί η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με το τσουχτερό κρύο των προηγούμενων ημερών, ενώ έχουν περιοριστεί και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα χιόνια, τον παγετό και τις βροχοπτώσεις.

Τα ξημερώματα, το θερμόμετρο έδειξε -4 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη, -2 στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγο πάνω από το μηδέν ήταν η θερμοκρασία στην Κοζάνη και την Καστοριά. Ωστόσο, ο ήλιος που βγήκε από το πρωί ανέβασε αρκετούς βαθμούς τον υδράργυρο σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό παρατηρούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους θέλουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στην Πέλλα και να κινηθούν στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβάδια Κιλκίς.

Επίσης, από τις βροχοπτώσεις και τη συσσώρευση των υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη λόγω υπερχείλισης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, ‘Εβρενου – Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη Βόρεια Ελλάδα ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο, Κυριακή, ωστόσο από τη Δευτέρα το βράδυ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς, έως και θυελλώδεις, ανέμους.