Ανοίγουν οι λογαριασμοί των φοροφυγάδων

Μεγάλες αλλαγές δρομολογούνται στους φορολογικούς ελέγχους υπόπτων για φοροδιαφυγή, και οι οποίοι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Κέντρου Φορολογικού Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου.

 

Αρχικά προβλέπεται εισαγγελική παραγγελία ή εντολή, ώστε να ξεκινά ο εξονυχιστικός έλεγχος εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

 

Κατόπιν περίπου 100 πιστοποιημένοι ελεγκτές του Κέντρου θα αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, έχοντας απευθείας πρόσβαση τόσο στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων των ελεγχόμενων όσο και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Οι ελεγκτές μάλιστα θα μπορούν να εξετάζουν τους λογαριασμούς αυτούς, όχι μόνο ως προς το υπόλοιπο, αλλά και για όλες τις κινήσεις σε βάθος δεκαετίας. Εφόσον ο έλεγχος αποδώσει ευρήματα, θα αποστέλλεται ειδοποιητήριο στον οικονομικό εισαγγελέα και κατόπιν εκείνος θα εκδίδει εντολή δέσμευσης όλων των κινητών και ακινήτων του φοροφυγά.

 

Στο στόχαστρο μπαίνουν 1.370.000 ΑΦΜ που βρίσκονται σε 68 CD στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου και αφορούν φορολογουμένους με κινήσεις πάνω 300.000 ευρώ σε μία χρήση ή εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.