Ανοιξε ο κύκλος των απολογιών για το κύκλωμα των «νονών»

Έξι από τους 15 συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος «νονών» ανοίγουν τον κύκλο των απολογιών ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς.

 

Ήδη έχει απολογηθεί η πρώτη από την ομάδα των κατηγορουμένων που μετήχθησαν σήμερα, η πρώην σύζυγος του φερόμενου ως ενός εκ των τριών εγκεφάλων της οργάνωσης, Παναγιώτη Βλαστού.

 

Η κατηγορουμένη φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού οποιαδήποτε συμμετοχή της σε παράνομες πράξεις.

 

Η γυναίκα υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι: «με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή». Είπε επίσης πως το ποσό των 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της αφορούν χρήματα που προήλθαν από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού και δεν αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δράσης.

 

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθούν για το θέμα της προφυλάκισης ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων, αφού ολοκληρωθούν οι σημερινές απολογίες.

 

Στο μεταξύ, με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη φερόμενη εμπλοκή του σε βομβιστικές επιθέσεις, σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, με τον οποίο κρατείται στην ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλαγών Κορυδαλλού, υποστηρίζει ότι «δεν με αφορούν όσα ακούγονται».

 

Αποδίδει, επίσης, ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών από εξοπλιστικά προγράμματα, την εμπλοκή του το αποκαλούμενο “κύκλωμα νονών” σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού, που δεν έχει ακόμη κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια, έχει ως εξής:

 

«…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της «ανίερης» συμμαχίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

 

Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και «λόγια του αέρα» που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…».