Αντιδράσεις σε Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιλογή Παναρίτη για το ΔΝΤ

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση της νέας εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η κ. Παναρίτη αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

 

«Η επιλογή της κας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικοί απέναντι στην τοποθέτηση Παναρίτη στη θέση αυτή ήταν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις.

Έντονα αντέδρασε στην επιλογή Παναρίτη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Με δύο αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, έγραψε:

 

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» και «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».