Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 σήμερα, Πέμπτη, έξω από τη γαλλική πρεσβεία (Βασ.Σοφίας 7). Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκεται η επικράτηση του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών – πρωτοβουλιών – συλλογικοτήτων Αθήνας και Πειραιά επισημαίνει ότι δύο είναι οι στόχοι της κινητοποίησης: Αφενός να σταλεί μήνυμα αλληλεγγύης στο γαλλικό αντιφασιστικό κίνημα, που την ίδια μέρα οργανώνει κινητοποιήσεις με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Κ.Μαρίκ από νεοναζί σκίνχεντ στο Παρίσι.

 

Αφετέρου, η κινητοποίηση, μπροστά στην πρεσβεία μιας χώρας που ανέδειξε πρώτο κόμμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές την ακροδεξιά Μ.Λεπέν, είναι η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στην πανευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση που έγινε στην Αθήνα 11-13/4 στην σχολή Καλών Τεχνών.

 

Σύμφωνα με τον Αντιφασιστικό Συντονισμό, θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις, με κυριότερες αυτή στη μνήμη του Π.Φύσσα στις 18/9 και η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το Σάββατο 8 Νοέμβρη παραμονή της παγκόσμιας μέρας κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού.

 

«Ένα σύγχρονο πανευρωπαϊκό NO PASARAN στο φασισμό και το ναζισμό είναι περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά μεταπολεμικά» τονίζεται.