Αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη στο πλαίσιο διπλωματίας πόλεων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρο Πέγκα, μεταβαίνει στη Σμύρνη την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων που ασκεί η Διοίκηση του Δήμου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου προγραμματίζει θεματικές παρουσιάσεις της πόλης και διμερείς συναντήσεις στη Σμύρνη, με αφορμή και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Travel Turkish Izmir».

Οι δράσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη, στην προσέλκυση φοιτητών, συνεδρίων, τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ επαγγελματιών από τις δύο χώρες και την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, καθώς και του ιατρικού τουρισμού.

Την αντιπροσωπεία θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του και σε αρμόδιους φορείς, ώστε να παραστούν στην παρουσίαση της πόλης.