Απ. Τζιτζικώστας: Υπάρχει πιθανότητα εκλογής αρχηγού από τον πρώτο γύρο

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Αρκετά πιθανό θεωρεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας το ενδεχόμενο να κριθεί η εκλογή αρχηγού της Ν.Δ. από τον πρώτο γύρο.

«Ναι, είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος στο Mega.
Σε περίπτωση εκλογής του, δεν απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο να τοποθετήσει αντιπρόεδρο του κόμματος έναν από τους συνυποψηφίους του, λέγοντας ότι θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών για το οποίο εκτίμησε ότι «θα έχει πολλές ανατροπές».

«Κυρίαρχό μου μέλημα, εφόσον λάβω την εμπιστοσύνη των φίλων της παράταξης την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, είναι η ενότητα. Και την ενότητα αυτή θα τη διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού και θα τη συμβολίσω και με συγκεκριμένες κινήσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε ότι θα αξιοποιήσει πρόσωπα «από όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη» και συμπλήρωσε: «Τελειώνει η Ν.Δ. των κολλητών, των βολεμένων, των φίλων. Θα πάμε σε ένα νέο μοντέλο ενός σύγχρονου κόμματος που θα μπορεί να μιλάει και να συνεργάζεται και να συνδιαλέγεται καθημερινά με την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά το κώλυμα εκλογής του ως βουλευτή ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει απολύτως κανένα ασυμβίβαστο. Μπορεί να μετέχει στη Βουλή, να μιλάει να απαντάει, να βρίσκεται εκεί, απλά δεν ψηφίζει».