Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανησύχησαν στην κυβέρνηση με τις ουρές έξω από τράπεζες -Τι εξετάζουν

Ανησυχία στην κυβέρνηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη έξω από τράπεζες παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις συστάσεις να ακολουθούνται τα μέτρα ασφαλείας προκείμενου να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για το ζήτημα διαπιστώθηκε ότι με τις βεβαιώσεις σε χαρτί που χρησιμοποιούν οι πολίτες για να μετακινηθούν δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. Παρόλα αυτά αποφασίστηκε ότι θα γίνουν ενέργειες να ελέγξει την κατάσταση η αστυνομία, όπως συνέβη σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός από συνταξιούχους που σχημάτισαν ουρές έξω από τράπεζες. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν την σημασία να επιδείξει ο καθένας ξεχωριστά ατομική ευθύνη απέναντι στο ζήτημα του εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκαν εικόνες που προκάλεσαν προβληματισμό καθώς σε τραπεζικό κατάστημα στη λεωφόρο Δημοκρατίας στον Πειραιά, σχηματίστηκαν ουρές συνταξιούχων οι οποίοι δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι έμπαινα δύο – δύο στον προθάλαμο της εισόδου.

Με αφορμή της εικόνες αυτές, το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή ομάδες ΔΙΑΣ να μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις.

Πέτσας: Εξετάζονται χρονικοί περιορισμοί
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα ότι εξετάζεται αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13.033.

Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές συνταξιούχων έξω από τράπεζες ο κ. Πέτσας δήλωσε στο Mega: «Σκεφτόμαστε να λάβουμε μέτρα για τις ουρές στις τράπεζες. Η κατάσταση που βλέπουμε δεν είναι αποδεκτή. Οι περισσότεροι δεν χρειαζόταν να πάνε στην τράπεζα καθώς θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Σήμερα, όπως είπε, θα επιχειρήσει η ΕΛ.ΑΣ. να βάλει μία τάξη με τις ουρές στις τράπεζες ενώ ένα δεύτερο μέτρο που εξετάζεται είναι να υπάρξει χρονικός περιορισμός για τις άδειες εξόδου από το σπίτι.

Για το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης, είπε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή αλλά τόνισε με νόημα πως δεν θέλουμε να γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας να βγαίνουμε έξω από το σπίτι.

Ουρές σε τράπεζες και ΕΛΤΑ της Πάτρας παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας
Εικόνες συνωστισμού όμως με συνταξιούχους να συγκεντρώνονται έξω από τραπεζικά καταστήματα καταγράφηκαν εκτός από τον Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Εικόνες με ουρές καταγράφηκαν τη Δευτέρα έξω από τράπεζες της Πάτρας, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και σήμερα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Ουρές σχηματίστηκαν και στα κεντρικά ΕΛΤΑ της Πάτρας, όπως και στα περιφερειακά καταστήματα των ταχυδρομείων σε Βραχνέικα κι άλλες περιοχές.

Μάλιστα η τοπική αστυνομία κινητοποιήθηκε από το πρωί, προκειμένου να κάνει συστάσεις τους ηλικιωμένους που περίμεναν έξω από τις τράπεζες για να τηρούν απόσταση ασφαλείας.

Φωτογραφία: thebest.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ουρές και στιγμές έντασης στη Λάρισα
Και στη Λάρισα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης σχηματίστηκαν «ουρές» από πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν είτε στα ΑΤΜ, είτε στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων, ενώ όσο περνούσε η ώρα προσέρχονταν περισσότεροι πολίτες.

Σύμφωνα με το larissanet μάλιστα δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ των συγκεντρωμένων σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας με αποτέλεσμα διερχόμενοι αστυνομικοί να επιβάλουν την τάξη και να ζητήσουν από τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις που είναι απαραίτητες για την προστασία τους.

larissanet.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνωστισμός και ουρές με μηδενικές προφυλάξεις από τους Χανιώτες
Ουρές από κόσμο που περίμενε έξω από τράπεζες ή ATM, καταστήματα και σούπερ μάρκετ σχηματίσθηκαν και στα Χανιά όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.

zarpanews.gr

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας για τον συνωστισμό στα ΑΤΜ
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορωνοϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: iefimerida.gr