Απαγόρευση κυκλοφορίας -Χαρδαλιάς: «Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου -Βήμα-βήμα η άρση τους»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου έστειλε εκ νέου ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στο ζήτημα της σταδιακής άρσης των μέτρων. Αφού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, υπενθύμισε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο. Οπως τόνισε, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση τους και η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο.

«Τα δεδομένα θα δείξουν πότε και πώς», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αρχή της άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνει βήμα-βήμα.
Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε υπομονή, τονίζοντας ότι τα αισιόδοξα σημάδια μπορεί να ανατραπούν και ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Τσιόδρας: Θα αποφασίσουμε σταδιακά -Νωρίς να μιλήσουμε για μπάνια
Αναφορά στην επόμενη ημέρα έκανε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Οπως δήλωσε, «η μαγική λέξη (για την επιστροφή στην κανονικότητα) είναι η “απόσταση” και τα μέτρα προστασίας (π.χ. μάσκες). Είναι νωρίς να μιλήσουμε για μπάνια. Παρακολουθούμε τα ιατρικά δεδομένα και τι κάνουν οι άλλες χώρες και θα αποφασίσουμε σταδιακά».


Πηγή: iefimerida.gr