Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πού λήγουν τα μέτρα καραντίνας, πού συνεχίζονται

Μπορεί σταδιακά να έρθει η άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά προς το παρόν εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, η καραντίνα θα πάρει παράταση στην περιοχή του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, ως τις 4 Μαϊου. Ο λόγος είναι καθαρά προληπτικός όπως τόνισε και αφορά τους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτι. Σε καραντίνα εξακολουθεί να βρίσκεται και η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα όπου εξακολουθούν να εμφανίζονται κρούσματα του κορωνοϊού, με τους κατοίκους της περιοχής ωστόσο να μην έχουν σταματήσει να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι βρίσκονται σε καραντίνα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται στη χώρα από την Τουρκία, μέσω των Κήπων στον Εβρο. Τα αυξημένα κρούσματα στην γειτονική χώρα αναγκάζουν σε πιο αυξημένα μέτρα ελέγχου από όσους καταφτάνουν από εκεί, με το πρωτόκολλο που ισχύει και για τις πτήσεις εξωτερικού, να είναι σε ισχύ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πού λήγουν τα μέτρα
Αντίθετα, σήμερα λήγουν τα μέτρα σε αρκετές περιοχές. Τα περιοριστικά μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης λήγουν το πρωί, αν και από χθες η περιοχή είχε και πάλι αρκετό κόσμο, λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά στην ενημέρωση των ΜΜΕ. Εκτός της Νέας Παραλίας, αίρονται τα μέτρα στην παραλία Πάτρας, την παραλία Βόλου, καθώς και στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου και Ξάνθης.

Πηγή: iefimerida.gr