Απαλλάσσεται ο αστυνομικός για τη δολοφονία Μπράουν στο Φέργκιουσον;

Να κλείσει την υπόθεση του θανάτου του Μάικλ Μπράουν, του άοπλου μαύρου που πέθανε από πυρά αστυνομικού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι φαίνεται πως αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσίευμα της Νew York Times, απαλλάσσοντας έτσι το όργανο της τάξης από οποιεσδήποτε κατηγορίες.

 

Η εφημερίδα στο άρθρο της επικαλείται σχόλια αστυνομικών που δήλωσαν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εργάζονταν πάνω σε ένα νομικό υπόμνημα, στο οποίο γίνεται εισήγηση να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά του αστυνομικού, Ντάρεν Ουίλσον, μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διεξήγαγε το FBI.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το άρθρο των Times.

Ο Ουίλσον πυροβόλησε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο αστυνομικός ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι ένιωσε ότι απειλείται η ζωή του από τον νεαρό. Ο Μπράουν δεν είχε στην κατοχή του οποιουδήποτε είδους όπλο, ενώ ο θάνατός του είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της μαύρης κοινότητας στην περιοχή, καθώς και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.