Απάντηση της υφυπουργού Μ. Κόλλια – Τσαρουχά στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη για το ΥΜΑ-Θ

Στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, που δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου πως η ύπαρξη του ΥΜΑΘ “είναι χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας” απάντησε με ανακοίνωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

“Είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για τις πραγματικές αρμοδιότητες, τις δυνατότητες και τους στόχους του υφυπουργείου, τις οποίες θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Το ΥΜΑΘ είναι ένα κυβερνητικό όργανο, αποτελεί δηλαδή έναν άμεσο σύνδεσμο του πολίτη της Βόρειας Ελλάδας με την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι κάποια αποκεντρωμένη διοίκηση ή περιφερειακή αρχή που εκτελεί αποφάσεις. Είναι ο εξισορροπητικός μηχανισμός που ενδυναμώνει τον κυβερνητικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας”, αναφέρει η κ.Κόλλια – Τσαρουχά.

“Θα πρέπει να τονίσω βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να αναδειχτεί ίσως περισσότερο η σπουδαιότητα και αναγκαιότητά του, το οποίο αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση. Πιθανά η ενδυνάμωσή του να συναντήσει αντιστάσεις από τις διάφορες τοπικές αρχές της πόλης, που θεωρούν ότι έτσι θα μειωθεί η ισχύς τους, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο”, προσθέτει η υφυπουργός.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την κ.Κόλλια – Τσαρουχά να τονίζει πως “ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρώ ότι έχει μια σταθερότητα στις απόψεις του, την οποία εκφράζει με συνέπεια και διαχρονικά, και αν στο μέλλον αποφασίσει να πολιτευτεί με κάποιο πολιτικό κόμμα, όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ (Οικολόγοι) ή οποιοδήποτε άλλο, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε πολιτικά στο χώρο του κοινοβουλίου. Μέχρι τότε, διαβεβαιώνω τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ότι θα συνεργαστούμε άψογα για το καλό της πόλης, και όχι μόνο”.