Απειλές στην πρόεδρο της Αργεντινής από τους Τσιχαντιστές

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Βατικανό ότι έχει δεχτεί απειλές από το Ισλαμικό Κράτος, λόγω της φιλίας της με τον συμπατριώτη της πάπα Φραγκίσκο αλλά και της αναγνώρισης, τόσο του Ισραήλ, όσο και της Παλαιστίνης.

 

Η πρόεδρος Φερνάντες δήλωσε ότι το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται με τις συγκεκριμένες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος, τη σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση που εκμεταλλευόμενη το χάος που επικρατεί στη Συρία και το Ιράκ έχει καταφέρει να αρπάξει αρκετά μεγάλα εδάφη και στις δύο χώρες.

 

Η καταγγελία της προέδρου της Αργεντινής έγινε στο αεροδρόμιο της Ρώμης μετά τη συνάντησή της με τον πάπα Φραγκίσκο. Η Φερντάντες πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι δεν τη αγγίζουν οι απειλές των τζιχαντιστών και ότι αν επικεντρωθεί σε τέτοιες απειλές τότε «θα πρέπει να ζει κάτω από το κρεβάτι».

 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

 

Τον περασμένο μήνα ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος έχει συχνά καταδικάσει την ιδέα του πολέμου στο όνομα του Θεού, είπε ότι θα ήταν θεμιτό για την διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει η «άδικη επίθεση» από τους τζιχαντιστές που έχουν σκοτώσει ή εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ και τη Συρία, πολλοί εκ των οποίων είναι χριστιανοί.

 

Η πρόεδρος Φερντάντες και ο πάπας Φραγκίσκος έχουν συναντηθεί αρκετές φορές μετά την εκλογή του ποντίφικα παρότι οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες σχέσεις όταν ο Φραγκίσκος ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες. Κατά τη συνάντησή τους μίλησαν για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της Αργεντινής.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ