Απελευθέρωση 648 αιχμάλωτων πολέμου από φιλορώσους αυτονομιστές

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν μέχρι στιγμής απελευθερώσει 648 ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου με βάση τους όρους της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

 

Ο Αντρίι Λισένκο είπε ότι η ουκρανική πλευρά εργάζεται για να διασφαλίσει την απελευθέρωση ακόμη περίπου 500 αιχμαλώτων πολέμου και δεν σχολίασε πόσους αιχμαλώτους πολέμου από τις τάξεις των αυτονομιστών θα παραδώσει η κυβέρνηση με βάση τους όρους της συμφωνίας για εκεχειρία.

 

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες Δευτέρα ότι οι αυτονομιστές παρέδωσαν περίπου 1.200 αιχμαλώτους πολέμου. Ο Λισένκο είπε ότι ο αριθμός αυτός αναφέρεται στο σύνολο των αιχμαλώτων πολέμου και άλλων αιχμαλώτων που πιστεύεται ότι κρατούνται από τους αυτονομιστές.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πέντε ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία. Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς στρατιωτικούς.