Απεβίωσε ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ

Πέθανε τελικώς ο ασθενής που νοσηλευόταν λόγω μόλυνσης από τον ιό Έμπολα σε νοσοκομείο του Ντάλας, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το νοσοκομείο.

Ο Τόμας Ντάνκαν ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε τον ιό στις ΗΠΑ, όμως σήμερα κατέληξε, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Texas Health Presbyterian.

Το νοσοκομείο, στην επίσημη ανακοίνωσή του είπε: «Με βαθιά θλίψη και ειλικρινή απογοήτευση θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για το θάνατο του Τόμας Ντάνκαν σήμερα το πρωί στις 07.51 πμ (τοπική ώρα)». 

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ο Τόμας Ντάνκαν υπέκυψε στην ύπουλη ασθένεια, του ιού του Έμπολα. Ωστόσο, αγωνίστηκε με θάρρος σε αυτή τη μάχη. Οι επαγγελματίες μας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της μονάδας, καθώς και ολόκληρη η κοινότητα του Τέξας στο νοσοκομείο Health Presbyterian, επίσης θρηνεί για το θάνατό του».

Η οικογένειά του δήλωσε ότι τον είχε επισκεφθεί την Τρίτη στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσαν να τον δουν (μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης), επειδή η κατάστασή του ήταν πολύ «ανησυχητική».

 

Ο ασθενής, που προσβλήθηκε από τον ιό στην πατρίδα του Λιβερία, νοσηλευόταν σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Ντάλας, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα που διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα με τον Ντάνκαν βρίσκονται σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς. Πενήντα ακόμα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον Τόμας Ντάνκαν παρακολουθούνται από τις αμερικανικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν οι θεράποντες ιατροί τους.