Από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» οι επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών

To γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» συμμετέχει από τη Δευτέρα στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοποίησε πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο Μπαχρέιν.

«Η εμπλοκή του Σαρλ ντε Γκολ στη (γαλλική) επιχείρηση Σαμάλ (στο Ιράκ) ξεκίνησε το πρωί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του περιβάλλοντος του υπουργού Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Τα πρώτα μαχητικά Rafale απογειώθηκαν νωρίτερα από το Σαρλ ντε Γκωλ, που πλέει σε απόσταση 200χλμ βόρεια του Μπαχρέιν με κατεύθυνση το Ιράκ.

Αναμένεται να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους τους έπειτα από πτήση περίπου μιάμισης ώρας, δηλαδή δύο φορές μικρότερο διάστημα σε σύγκριση με το χρόνο που χρειάζονταν όταν απογειώνονταν από την βάση Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία χρησιμοποιεί η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας.

Το Σαρλ ντε Γκολ, που είχε αποπλεύσει την 13η Ιανουαρίου από την Τουλόν (νότια Γαλλία) για μία αποστολή περίπου 5 μηνών, θα παραμείνει πολλές εβδομάδες στον Κόλπο, δίπλα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, προκειμένου να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, ανέφερε μία στρατιωτική πηγή από τη Γαλλία.

Το αεροπλανοφόρο θα κατευθυνθεί κατόπιν προς την Ινδία.