Από το Σάλλα στη Λούκα κι από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

Στάχτη στα μάτια των δανειοληπτών επιχειρεί να ρίξει η τραπεζοκρατία κι από κοντά η κυβέρνηση κατά τα άλλα του Λαού και της Αριστεροπατριωτοδεξιόαντί…προσθέστε ότι θέλετε, τοποθετώντας στην κατα τα άλλα Ελληνική Ενωση Τραπεζών τη Λούκα Κατσέλη αντί για τον Μιχάλη Σάλλα. 

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μιχάλης Σάλλας θεωρείται άνθρωπος πάντα των εκάστοτε ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ με την καριέρα του να ξεκινά επί Ανδρέα Παπανδρέου και να φτάνει στο σημερινό ζενίθ της με τα δώρα που έκαναν στην Πειραιώς οι εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις βάζοντας τον λαό να πληρώσει τα κερατιάτικα με αποτέλεσμα σήμερα η Πειραιώς να μην είναι απλά νούμερο ένα τράπεζα στην Ελλάδα, όπως διαφημίζει, αλλά ουσιααστικά να έχει αναχθεί στον μεγαλύτερο φορέα μεταφοράς ρευστού και μάλιστα ρευστού που ανήκει στους πολίτες από τη χώρα προς φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό μέσω θυγατρικών της. Σήμερα, η Πειραιώς ίσως έχει μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία, σε βιομηχανική και αγροτική γη, κι από το ίδιο το ελληνικό κράτος λόγω της απορρόφησης της ΕΤΒΑ και της Αγροτικής Τράπεζας. 

 

Η Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του άλλοτε ισχυρού ανθρώπου του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμου Αρσένη, ως υπουργός Οικονομίας στην πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση υπό τον Γιωργο Παπανδρέου έχει συνδέσει το όνομά της με ίσως το μοναδικό δημοφιλές φιλολαϊκό μέτρο που έχει ληφθεί από μνημονιακή κυβέρνηση. Πρόκειται για τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το μοναδικό νόμο που προστατεύει τον δανειολήπτη από την υπερχρέωση και την κατάσχεση της περιουσίας του από την τράπεζα. 

 

Η πρόθεση της τραπεζοκρατίας εντός και εκτός Ελλάδας και των ανθρώπων της στην κυβέρνηση, όπως ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, είναι η δημιουργία δημόσιου ενδιάμεσου φορέα που θα μετατραπεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα εγκλήματα των τραπεζιτών και των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών σε βάρος του ελληνικού λαού και την έμμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήθεν για αποζημίωση για τα κόκκινα δάνεια που θα αναλάβει να διαχειριστεί το κράτος, σπαταλώντας στη μαύρη τρύπα της τραπεζοκρατίας πακτωλό χρημάτων που προέρχονται από φορολογικές εισφορές με παράλληλη απαξίωση και ουσιαστικά κατάργηση του νόμου 3869/2010, του νόμου Κατσέλη. 

 

Πιο κατάλληλο πρόσωπο για την εξουδετέρωση του νόμου δεν υπάρχει από την ίδια την Λούκα Κατσέλη. Στηριζόμενη σε ένα κίνημα που συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ και βασίστηκε κυρίως στις ψήφους των δανειοληπτών που τη μετέτρεψαν σε «Πασιοναρία» τους έστω και αν η ίδια δεν είχε εκδηλώσει ποτέ μια τέτοια πρόθεση, η κα. Κατσέλη ήταν μια από τις κερδισμένες από όσους στήριξαν την κυβέρνηση. Διορίστηκε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και τώρα η κυβέρνηση την προορίζει προφανώς με τη συναίνεση του Μιχάλη Σάλλα για πρόεδρο της κατα τα άλλα Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

 

Η κα. Κατσέλη αλλάζει επομένως ρόλο στην κοινωνία του θεάματος όπως μεταφράζεται σε ελεύθερη απόδοση από το βιβλίο του Γκι Ντεμπόρ όσα παρανοϊκά βιώνουμε ως λαός εδώ και πέντε χρόνια με την ελίτ και την τραπεζοκρατία να έχουν φορτώσει στην πλάτη μας τα σκάνδαλά τους κι από πάνω να θησαυρίζουν απομυζώντας μας από τα λιγοστά χρήματα που μας έχουν απομείνει για να επιβιώσουμε. 

 

Από προστάτιδα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών γίνεται προστάτιδα των συμφερόντων των τραπεζιτών. 

 

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από την ίδια τη Λούκα Κατσέλη για ένα πόστο, όπου ουσιαστικά θα λαμβάνονται αποφάσεις μόνο υπέρ των τραπεζών και ποτέ υπέρ των δανειοληπτών, διότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν τους εκπροσωπεί κανείς διότι απλά δεν τους κάλεσε κανείς να πούνε την άποψή τους για τα…κόκκινα δάνεια. 

 

Οσο όμως το θέατρο στην πλάτη των δανειοληπτών συνεχίζεται τόσο περισσότεροι είναι οι δανειολήπτες που διαβλέπωντας τον κίνδυνο σπεύδουν να υπαχθούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά την ώρα που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και φυσικά και δεύτερης ή τρίτης που κατασχέθηκε για ανεξόφλητα δάνεια σε τράπεζες συνεχίζονται κανονικά στα δικαστήρια ανά τη χώρα. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr