Αποχή έως τις 18 Απριλίου αποφάσισαν οι φοροτεχνικοί-λoγιστές

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Κλείνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οι λογιστές-φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή -καταρχήν- έως τις 18 Απριλίου από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής στο TAXIS.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς ΔΟΥ σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα μέλη της κεντρικής διοίκησης του Oικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και οι πρόεδροι ομοσπονδιών των λογιστών-φοροτεχνικών θα συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της Δ΄ΔΟΥ Αθήνας, Εμμ. Μπενάκη και Κωλέττη στις 8:00 το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε, διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνουν.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί -πολύ απλά- δεν θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο» δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε» τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι -λογιστές φοροτεχνικοί- στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΟΕΕΕ, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.