Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικό συγκρότημα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Απόλυτη δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής.

 

Σύμφωνα με την απόφαση που γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι απαγορεύεται προσωρινά τόσο η τοποθέτηση όσο και η λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας αλλά και οποιουδήποτε εξαρτήματος-μηχανήματος στο σημείο της κεραίας. Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται απόλυτα ο δήμος μας, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο ίδιος δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει ένα πολύπλευρο δικαστικό αγώνα κατά της εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Τόσο ο δήμος όσο και οι κάτοικοι  κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της εγκατάστασης της κεραίας, το οποίο συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όπου ως μάρτυρας κατέθεσε και ο δήμαρχος, υπόθεση την οποία για λογαριασμό του δήμου χειρίστηκε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, με μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια θέματα.

«Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για το δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν: με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Η κεραία που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και σπίτια πρέπει να απομακρυνθεί», τόνισε σχετικά ο Δήμαρχος.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος έχει δώσει ρητή εντολή στο Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας Πυλαίας-Χορτιάτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα όχι μόνο κατά της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και για κάθε άλλη πιθανή πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την υγεία των κατοίκων  του δήμου.