Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη λόγω …capital controls

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Χωρίς να χρειαστεί να βρει τη χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να αφεθεί ελεύθερη, αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου πήρε το αποφυλακιστήριο στα χέρια του, μετά από συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, καθώς έκανε χρήση την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου, η οποία αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών, την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.

Η κοινή υπουργική απόφαση  έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί, η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ. Ήδη πάντως με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της μπορεί να βγει κανονικά από το Δρομοκαίτειο.

Η ΚΥΑ

Ο κ. Παγορόπουλος έκανε επίκληση το  ΦΕΚ υπ αριθμόν 2110/20 Σεπτεμβρίου 2015 το οποίο βασίζεται στην 49214/21/7/15 Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναστέλλει , μεταξύ άλλων, την καταβολή εγγυήσεων από κατηγορουμένους για να αφεθούν ελεύθεροι, λόγω της επιβολής των capital controls.