Αποκλεισμό του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου ζητούν οι κάτοικοι

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο αναμένεται να έχει σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Δημήτρης Σκουλαριώτης, αυτό αποφασίστηκε στη συνέλευση των κατοίκων, στο θεατράκι των Διαβατών. Πρόσθεσε, δε, ότι η επιτροπή θα ζητήσει από τον κ. Φωτόπουλο να προχωρήσει σε αποκλεισμό του πρώην στρατοπέδου με τα μηχανήματα του δήμου. Σε περίπτωση που ο δήμαρχος δεν συμφωνήσει, οι κάτοικοι θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις  από Παρασκευή  μέχρι  Κυριακή. Συγκεκριμένα αποφάσισαν. -Παρασκευή: στις 12 το μεσημέρι κατάληψη του Δημαρχείου Δέλτα με αίτημα τα μηχανήματα του Δήμου να αποκλείσουν το δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου». -Σάββατο: στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση στην εκκλησία των Διαβατών, με καθέναν από τους συγκεντρωμένους να φέρνει μια σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Με λεωφορεία που θα βάλει η Συντονιστική μετάβαση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και ειρηνική διαμαρτυρία, όπου θα παραδώσουν τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες. -Κυριακή: στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην εκκλησία και αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.