Απολογήθηκαν πέντε από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα ηρωίνης

Ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών Πειραιά απολογήθηκαν την Τρίτη, οι πρώτοι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη.

Σήμερα απολογήθηκε η ομάδα των ελλήνων συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και 40χρονος εφοπλιστής, στη βίλα του οποίου βρέθηκε μέρος του φορτίου ναρκωτικών.

Μαζί του απολογήθηκαν η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της, η οικιακή βοηθός και ένας φίλος της πρώην συζύγου του 40χρονου.

Όλοι δήλωσαν ότι είναι αθώοι και ότι τους παγίδευσαν στην υπόθεση. Επίσης η μητέρα της πρώην συζύγου του 40χρονου και η οικιακή βοηθός δήλωσαν άγνοια για την ηρωίνη που βρέθηκε στο σπίτι στη Φιλοθέη.

«Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη Λεωφόρο Θηβών που έχω άδεια γραφεία. Δεν θα τα έβαζα εκεί όπου μένει το παιδί μου» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 40χρονος εφοπλιστής.

Ο 40χρονος ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, φαίνεται να έχει δηλώσει στον ανακριτή ότι η πρώην σύζυγός του έχει 37 ακίνητα και ότι θα μπορούσε αν ήθελε να έχει κρύψει ναρκωτικά οπουδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος αλλά και ο 40χρονος άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι έμπιστο πρόσωπο που μπαινόβγαινε στο σπίτι ευθύνεται για όλα.

Πάντως από το προανακριτικό υλικό της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή του ως σάκους με μαρμαρόσκονη στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Ιουνίου υπάρχουν παραστατικά αγοράς μαρμαρόσκονης, δελτίου αποστολής, αποδείξεις αγοράς ανυψωτικού μηχανήματος, απόδειξη ενοικίασης της αποθήκης στο Κορωπί και αγοράς ενός αυτοκινήτου με το οποίο έγινε μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από το σπίτι της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί.

Αναμένεται η απόφαση των εισαγγελικών αρχών για το αν θα προφυλακισθούν.

Εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, ο συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, τόνισε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Όπως σημείωσε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους.

Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις παρέλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.​

Για αύριο, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η απολογία των πέντε τούρκων συλληφθέντων. Πληροφορίες θέλουν τον εγκέφαλο της οργάνωσης να είναι τούρκος υπήκοος.

Η ηρωίνη, βάρους 1,113 τόνων, εκτιμάται πως έχει αξία περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο σε έναν από τους συλληφθέντες για την υπόθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ο 12ος ύποπτος για την υπόθεση, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές την Κυριακή.