Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η ένσταση του Χ. Παπαγεωργίου

Απορρίφθηκε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, η ένσταση που υπέβαλε ο Χάρης Παπαγεωργίου εναντίον της μη ανακήρυξης του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Ψηλά” λόγω ελλιπούς σύνθεσης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην υπ. αριθμόν 8870/2014 απόφαση του δικαστηρίου “δεν προβλέπεται περίπτωση συμπλήρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εν γένει επανελέγχου των προϋποθέσεων ανακηρύξεως υποψηφίων, κατά συνέπεια δε και ανάκλησης της απόφασης ανακηρύξεως υποψηφίων, λόγω προσκομιδής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών”. 

“Θεωρώ ότι η κίνησή μας είχε μια δυναμική, ο κόσμος θα κατέβαινε να ψηφίσει και κάποιες ΄σκοτεινές δυνάμεις΄ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας αποκλείσουν. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η ΄απειλή΄ αυτή, δηλαδή ο συνδυασμός μας, δεν πρέπει να κατέβει στις εκλογές”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Χάρης Παπαγεωργίου. Με την απόρριψη της ένστασης ο συνδυασμός “Θεσσαλονίκη Ψηλά” δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 

Σημειώνεται ότι στην αρχική του απόφαση το Πρωτοδικείο “έκοψε” τη συμμετοχή του συνδυασμού του Χάρη Παπαγεωργίου στις εκλογές της 18ης Μαΐου γιατί 11 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, από τους συνολικά 52 που είχαν δηλωθεί, αποκλείστηκαν καθώς δεν προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ