Απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής που υπέβαλε ο ΦΟΔΣΑ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΑΡΧΕΙΟΥ

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με το ζήτημα των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας, ύστερα κι από την τροπολογία, με την οποία παρατάθηκαν έως το τέλος του 2016 οι συμβάσεις που έληγαν φέτος.

Ο ΦΟΣΔΑ ζητούσε αφενός να λάβει εντολή από το δικαστήριο ώστε να του δοθεί η δυνατότητα μη παράτασης των συμβάσεων 85 εργαζομένων μέχρι να κριθεί η νομιμότητα ή μη της εν λόγω τροπολογίας και αφετέρου -έως ότου αποσαφηνιστεί το προηγούμενο ζήτημα- να «παγώσει» η υπογραφή των συμβάσεων 125 ατόμων που επελέγησαν μέσω ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης δεν έκανε δεκτό κανένα από τα παραπάνω αιτήματα και η υπόθεση θα κριθεί οριστικά τον προσεχή Φεβρουάριο, οπότε έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, οι ανάγκες του Φορέα σε εργαζόμενους εκτιμώνται σε 125 άτομα και η δαπάνη που θα προκύψει από την παράταση των 85 συμβάσεων υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να καλυφθεί εκτός κι αν οι δήμοι αναμορφώσουν τα δημοτικά τους τέλη.