Αποστολόπουλος: Ηθελα να διακριβώσω το ηθικοπολιτικό χάλι του Χαϊκάλη

Στον Παύλο Χαϊκάλη ρίχνει τις ευθύνες της προσέγγισης του ο Γ. Αποστόλοπουλος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα και υποστηρίζει ότι και εκείνος είχε παγιδεύσει τον Παύλο Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει στον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

 

«Με τον κ. Χαϊκάλη είχαμε γνωριστεί στις εκλογές του 2012 και αναπτύξαμε μια πολύ καλή φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε σε πρόταση εκ μέρους μου και αποδοχή απ΄αυτόν να είμαι κουμπάρος σε επικείμενο γάμο του» αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

 

«Συναντιόμαστε τακτικά, είχαμε κοινές εξόδους και μια πολύ καλή φιλική σχέση. Το καλοκαίρι του 2014 έμεινα έκπληκτος, όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας, ο Χαϊκάλης μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ή και να δεχτεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Εκεί στην ίδια συνάντησητον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Γνώριζα ήδη τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση γιατί πολλάκις τον είχα δανειοδοτήσει-βοηθήσει.

 

Στις αναφερόμενες στην κατάθεση Χαϊκάλη συναντήσεις, τον προβόκαρα-προκαλούσα, προκειμένου να διακριβώσω και το ηθικοπολιτικό χάλι του, δηλαδή ως που μπορούσε να φτάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την πατρίδα βάζοντας πάνω απ όλα ιδιοτελή συμφέροντα. Γιατί η σχέση μου με τους ΑΝΕΛ ήταν ιερή και με ενδιάεφερε η ποιοτική πολιτική τυος πορεία. Εδώ πρέπει αν καταθέσω ρητώς κ. Εισαγγελέα ότι είχα σκοπό να καταγγείλω αυτή την ιδιοτελή συμπεριφορά Χαϊκάλη περί της οποίας έχω αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, πλην όμως με πρόλαβαν τα γεγονότα» συνεχίζει στην κατάθεσή του.