Αποτελέσματα του διαγωνισμού θεατρικού έργου στην Καλαμαριά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του Δήμου Καλαμαριάς   μετά από εξέταση και μελέτη όλων των έργων που υποβλήθηκαν από τους συγγραφείς  μέχρι τις 15 Μαΐου, κατέληξαν  στην ανάδειξη των νικητών.

Συγκεκριμένα,  από το σύνολο των πενήντα -ένα έργων που κατατέθηκαν αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί το βραβείο στο έργο με τίτλο «Είναι κανείς εκεί;» της Ειρήνης-Χριστίνας Πατσούρου, η οποία υπογράφει με το ψευδώνυμο Ελένη-Αμέλιε Ειρηναίου. Το έργο αυτό χαρακτηρίστηκε από σαφή ποιότητα λόγου, επιτυχή ψυχογράφηση των χαρακτήρων και  επίκαιρο προβληματισμό (ενδοσχολική βία).

Η επιτροπή έκρινε επίσης ότι πρέπει να κάνει ειδική τιμητική αναφορά σε τέσσερα ακόμη έργα, τα οποία, μολονότι παρουσιάζουν δραματουργικές αδυναμίες, ωστόσο χαρακτηρίζονται από αξιοσημείωτη πρωτοτυπία κυρίως σε επίπεδο θεματολογίας, αλλά ως ένα βαθμό και θεατρικής γραφής. Τα έργα αυτά (που αναφέρονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των συγγραφέων) είναι: «Άφεση» του Παναγιώτη Γκούβερη, «Σωσίβιος» του Στέλιου Ναλμπάντη, «Το φάσμα μιας υπόσχεσης» του Θωμά Συμεωνίδη,  «Αυτοί και ο Χίτλερ» του Γιάννη Τσιτσίμη.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου με πρόεδρο τον θεατρολόγο Νικηφόρο Παπανδρέου, αποτελούνται από  την δραματολόγο Σοφία Ευτυχιάδου, την ηθοποιό Μένη Κυριάκογλου, τον φιλόλογο Γιώργο Φράγκογλου και την σκηνογράφο Όλγα Χατζηιακώβου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στην καθορισμένη προθεσμία κατατέθηκε  ένας πολύ μεγάλος αριθμός θεατρικών έργων που άγγιξε τα 51 . Το σύνολο μάλιστα χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακή ποικιλία: ειδών, θεμάτων, σκηνικών μορφών, γλωσσικού ύφους, έκτασης κειμένου, αριθμού προσώπων, σκηνογραφικών απαιτήσεων, κλπ.