Αποχώρησε από τη ΝΔ ο Βασίλης Κορκίδης λόγω… των Κυριακών!

Την παραίτησή του από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, λόγω της διαφωνίας του με την κυβερνητική θέση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η επιστολή μου έχει δοθεί ήδη στον πρωθυπουργό. Παραιτήθηκα από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και αποχώρησα από τον τομέα παραγωγικών τάξεων του κόμματος» ανέφερε ο Β. Κορκίδης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι ο λόγος της παραίτησής του είναι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

«Είμαι δυστυχώς σε πολύ δυσάρεστη θέση αλλά η υπόθεση αυτή έφθασε στο απροχώρητο με το θέμα των Κυριακών. Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι τρεις τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν πιλοτικά τα καταστήματα τις Κυριακές, τώρα έρχονται τα επόμενα βήματα που ζητά το ΔΝΤ. Επικράτησε το ΔΝΤ και όχι η ελληνική αγορά» σημείωσε ο ιδιος.

 

Πριν από ένα μήνα ο κ. Κορκίδης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ, στην οποία είναι στέλεχος επί σειρά ετών. Σημειώνεται ότι η διαφωνία των μικρομεσαίων εμπόρων με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη οπότε και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε όλη τη χώρα.