“Απρόβλεπτες επιπτώσεις για τη Γερμανία σε περίπτωση Grexit”

Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας μπαίνουν οι διαπραγματεύσειςΕλλάδας-πιστωτών. Οι επιπτώσεις ενός Grexit για την Ελλάδα και την ευρωζώνημονοπωλούν πρωτοσέλιδους τίτλους και σχόλια του γερμανικού Τύπου.

 

Για σοβαρές επιπτώσεις προειδοποιεί η Stuttgarter Nachrichten:

 

«Σε περίπτωση Grexit δεν αποκλείονται απρόβλεπτες και ισχυρές αναταράξεις στις αγορές. Απρόβλεπτες θα είναι ωστόσο οι επιπτώσεις και για την γερμανική οικονομία. Βρισκόμαστε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Η αντίστροφή μέτρηση έχει ξεκινήσει».

 

Η Kölner Stadt-Anzeiger παρατηρεί:

 

«Όλα δείχνουν προς μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας δανειστών. Είναι σαφές ότι η Άνγκελα Μέρκελ ως υπεύθυνος πολιτικός θέλει να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο. Πολλοί Γερμανοί πολίτες επιθυμούν μεν μια σκληρότερη στάση έναντι της Αθήνας. Όμως η καγκελάριος έχει να χάσει πολλά αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κοστίσει στη Γερμανία δεκάδες δισεκατομμύρια. Ανυπολόγιστη θα είναι η ζημιά για την ευρωζώνη, αλλά και την ΕΕ όταν ενισχυθεί στους πληθυσμούς στην νότια Ευρώπη ακόμα περισσότερο το συναίσθημα ότι τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους».