ΑΠΘ: Αύριο οι επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές

Τις προγραμματικές τους θέσεις για τη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν σήμερα το πρωί, σε ανοιχτή ακρόαση, που μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο, οι υποψήφιοι πρυτάνεις, καθηγητές του τμήματος Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας.

 

Η ανοιχτή ακρόαση πραγματοποιήθηκε ενόψει των αυριανών επαναληπτικών- σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του ΣτΕ- πρυτανικών εκλογών. Οι κ. Γιαννακουδάκης και Μήτκας έκαναν μία σύντομη παρουσίαση των θέσεών τους και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω σε ακαδημαϊκά θέματα (εκπαίδευση-έρευνα), οικονομικά θέματα, θέματα διοίκησης και θέματα καθημερινότητας του Πανεπιστημίου, όπως αυτά τέθηκαν από τα μέλη ΔΕΠ και φοιτητές του ΑΠΘ, που υπέβαλαν ηλεκτρονικά περί τις 45 ερωτήσεις προς τους υποψηφίους.

 

“Η σημερινή διαδικασία κύλησε ομαλά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, προχωρούμε αύριο με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη πρύτανη”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Ταρλατζής.

 

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και θα επαναληφθεί, εφόσον καταστεί αναγκαίο, την επόμενη ημέρα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ταρλατζής “η περίπτωση να μην τελεσφορήσει η διαδικασία αφορά μόνο στο ενδεχόμενο οι δύο υποψήφιοι να συγκεντρώσουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων, κάτι που στατιστικά δε θεωρείται πολύ πιθανό”.

 

Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι ψηφοφόροι θα λάβουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρυματικού τους λογαριασμού στο ΑΠΘ, με τον σύνδεσμο της εκλογικής διαδικασίας. Διαθέσιμες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις ψηφοφόρων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του πιστοποιημένου από το υπουργείο Παιδείας συστήματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας “Ζευς”, https://zeus.grnet.gr/zeus/faqs/voter/. Ο κεντρικός server και οι τρεις κλειδάριθμοι για την καταμέτρηση των ψήφων βρίσκονται στην Αθήνα και εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα γίνει γνωστό λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής κάλπης.