ΑΠΘ: Ευχαριστήρια επιστολή από το 19χρονο τυφλό φοιτητή

Φοιτητής είναι πλέον ο Αργύρης Κουμτζής, ο 19χρονος τυφλός από τα Πεύκα Θεσσαλονίκης, που διεκδικούσε για ενάμιση και πλέον χρόνο την εγγραφή του στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του, ο νεαρός από τον περασμένο Νοέμβριο σπουδάζει στο τμήμα Φυσικής. Με ανοιχτή επιστολή του, ο 19χρονος Αργύρης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά του να εγγραφεί και να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. “Αφού όλα τελείωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων” σημειώνει ο φοιτητής, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ, αρχικά, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την επίλυση του θέματος, καθώς και την τωρινή και προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Παιδείας, που με τη νομοθετική ρύθμιση την οποία κατέθεσαν στη Βουλή -με τη συνδυασμένη τους εργασία- πλέον ο κάθε μαθητής με αναπηρία έχει την ευκαιρία να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής του. Επίσης, εκφράζει τη ευγνωμοσύνη του στην καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου και τους υπόλοιπους καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ που συνέστησαν μια επιτροπή, η οποία απέδειξε με πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο ότι ένας τυφλός φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Φυσική.

 

Καθοριστική για τον 19χρονο υπήρξε και η συμβολή του καθηγητή στο 1ο Γενικό Λύκειο Πεύκων Κώστα Βουρλιά, του Ευγενίδιου Ιδρύματος, το οποίο διέθεσε μέσω του υπουργείου Παιδείας σημαντικό χρηματικό ποσό για την αναβάθμιση των υποδομών και την εξασφάλιση ορισμένου προσωπικού, το οποίο θα ειδικευτεί στη διδασκαλία τυφλών φοιτητών.

 

ΣΤΗΡΙΓΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Μεγάλο στήριγμα αποτέλεσε για τον φοιτητή Αργ. Κουμτζή ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που έδειξε αμέσως, όπως λέει, ειλικρινές ενδιαφέρον, δίνοντάς του κουράγιο με την αστείρευτη μαχητικότητα και το δυναμικό του χαρακτήρα, υποσχόμενος την πλήρη υποστήριξή του. “Πέντε μήνες αργότερα, όταν φαινόταν ότι το θέμα είχε κολλήσει και μας είχαν μείνει ελάχιστες ελπίδες, ο δήμαρχος πραγματοποίησε την υπόσχεσή του αποστέλλοντας επιστολή στον υπουργό Παιδείας, η οποία αποτέλεσε το μοχλό με τον οποίο επανήλθε το θέμα στην επικαιρότητα, πιέζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων”. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο φοιτητής, ο κ. Δανιηλίδης επιδίωξε και κατάφερε μεταβαίνοντας στην Αθήνα να έχει προσωπική συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, συμμετείχε ακόμα σε συζητήσεις και συνελεύσεις όπου η παρουσία του επιτάχυνε και κατηύθυνε τα πράγματα στο σωστό δρόμο. “Από τότε δείχνει το προσωπικό του ενδιαφέρον και φροντίζει να ενημερώνεται τακτικά για τα προβλήματα και τις ανάγκες που παρουσιάζονται, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πέρα από δραστήριος δήμαρχος είναι πάνω από όλα άνθρωπος” τονίζει ο 19χρονος.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία