ΑΠΘ: Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

mastos2-600x400

H πρόληψη σώζει ζωές: Έλα… Άκουσε …Πρόλαβε» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διοργανώνει η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δρ. Γιώτα Σασοπούλου, Χειρουργός, Ειδικός Παθήσεων Μαστού, Πρόεδρος “ΕΛΠΙΔΕΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” – Οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ, θα ενημερώσει το κοινό και θα επιδείξει τρόπους αυτοεξέτασης, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το σχεδιασμό συμβόλου ενημερωτικής καμπάνιας 2015, με θέμα: «ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος», στον οποίο συμμετείχαν φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Σχολής.

«Ας προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα στατιστικά στοιχεία που μας δείχνουν ότι ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό των Ελληνίδων, σε σύγκριση με το τι συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέσα από τον προληπτικό έλεγχο μαθαίνει έγκαιρα και επωφελείται από το πρώιμο στάδιο της ασθένειας έτσι ώστε στη συνέχεια να την αντιμετωπίσει με επιτυχία» προτρέπουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.