ΑΠΘ: Εκδηλώσεις για το προσφυγικό στην φοιτητική εβδομάδα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, με αφορμή το προσφυγικό και τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9  Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με τίτλο «Following a Refugees’ Steps» από τη φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ «HELMISIC».

Πρόκειται για μια βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπουν στη θέση των προσφύγων και θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχες καταστάσεις με εκείνες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς τη χώρα υποδοχής τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο συγκεκριμένο θέμα.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15.00, στο Αμφιθέατρο της νέας πτέρυγας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί ένα θεατρικό δρώμενο, με τίτλο «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι και Άλλες Μικρές Ιστορίες Βίας», διάρκειας 40 λεπτών, από τη θεατρική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, «Bald Theatre»

Πρόκειται για μια συρραφή αποσπασμάτων από περιστατικά βίας των έργων:

1. Είσαστε όλοι σας καθάρματα – Ροντρίγκο Γκαρσία

2. Δίψα – Σάρα Κέιν

3. Νεκρή φύση σε χαντάκι – Φάουστο Παραβιντίνο

4. Ο θεός της Κόλασης – Σαμ Σέπαρντ

5. Σφαγείο – Ιλάν Χατσόρ

6. Είσαι αρκετά μεθυσμένος για να πεις σ’ αγαπώ; – Κάριλ Τσέρτσιλ

Η ομάδα αποτελείται από 16 φοιτητές και, σύμφωνα με τους συντελεστές, αποπειράται να ρίξει φως σε ένα συγκριμένο θέμα, στη βία, έχοντας ως αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι και το προσφυγικό.

Παίζουν οι φοιτητές: Χρήστος Γκρόζος, Μαρία Καλαιτζή, Γιώργος Ρήγας, Δήμητρα Αγγελάκη, Γιώτα Σαπανίδου, Σοφία Χριστοφίδου, Χαρά Χαλατζούκα, Άγγελος Απάλλας, Τάσος Μπερμπέρης, Νάσος Τσιωνάς, Βάιος Βλάχος, Ίριδα Χριστοδούλου.

Σκηνοθεσία: Χαρά Τόπα. Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Κατράνα.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.