ΑΠΘ: Φοιτητικός διαγωνισμός για την «πορεία μνήμης» των Εβραίων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το ΑΠΘ συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης που καθιέρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εδώ και τρία χρόνια, με αφορμή τα 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για τα στρατόπεδα θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκενάου, διεξάγει Διαγωνισμό Σχεδιασμού Αφίσας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της συμβολικής πορείας στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που θανατώθηκαν στα κρεματόρια.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 11.15, θα γίνει συμβολική πορεία, με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τον οποίο πριν από 73 χρόνια ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» με την αναχώρηση του πρώτου συρμού.

Οι φορείς που συνεργάζονται είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Α΄ & Β΄ Κοινότητα), η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, καθώς και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί.

Κάθε αφίσα θα πρέπει να αποτελεί μια πρωτότυπη εργασία και να διακρίνεται τόσο για την ευρηματικότητα και την καταλληλότητά της όσο και για την αισθητική της αρτιότητα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν οι φοιτητές των παρακάτω Σχολών και Τμημάτων: Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,       Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Γραφιστικής ΤΕΙ Αθηνών, Τμήμα Γραφιστικής ΤΕΙ Σερρών.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν οι απόφοιτοι των παραπάνω Σχολών και Τμημάτων, με έτος αποφοίτησης 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015, καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των παραπάνω Σχολών και Τμημάτων ή Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με συναφές αντικείμενο.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων συμμετοχής είναι η 15/1/2016. Θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο διάστημα 15-25 Φεβρουαρίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα βρουν αναρτημένα στις ιστοσελίδες του ΑΠΘ και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στην Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, τηλ. 2310992227