ΑΠΘ: Στην τελική ευθεία για την επανάληψη των πρυτανικών εκλογών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επαναληπτική διαδικασία ανάδειξης πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς την ερχόμενη Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο Ιδρύματος θα επαναλάβει την συνεδρίαση προεπιλογής των υποψηφίων και θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την εκλογική διαδικασία της 13ης Ιουνίου 2014 και τον διορισμό του εκλεγέντος καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής, Περικλή Μήτκα.

 

«Όλοι όσοι είχαν υποβάλει την υποψηφιότητά τους στο διάστημα πριν τη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου 2014, που κρίθηκε άκυρη από το ΣτΕ, τυπικά σήμερα είναι υποψήφιοι, έχουμε δηλαδή αυτή τη στιγμή έξι υποψηφίους προς εκλογή και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος την προσεχή Τρίτη θα γίνει η προεπιλογή, δηλαδή βάσει του νόμου θα πρέπει να καταλήξουμε σε έως τρεις υποψηφίους», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Βασίλης Ταρλατζής.

 

Διευκρίνισε δε, ότι εάν κάποιος από τους έξι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, από σήμερα και μέχρι την παραμονή των εκλογών, θα πρέπει να υποβάλει παραίτηση από την υποψηφιότητα. Πρόκειται για τους καθηγητές του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, Ιωάννη Παπαδογιάννη, Γιάννη Παντή, Ανδρέα Γιαννακουδάκη, Στέργιο Λογοθετίδη και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Παναγιώτη Δάτσκο.

 

Ο κ.Ταρλατζής είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατόν, αμέσως μετά τις γιορτές. Στη συνεδρίαση της Τρίτης θα αποφασισθεί, επίσης, αν η ψηφοφορία θα είναι ηλεκτρονική ή με κάλπη. Η λίστα των εκλεκτόρων -όλων των μελών ΔΕΠ- θα επικαιροποιηθεί πέντε μέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών.