ΑΠΘ: Τα αποτελέσματα των ερευνών για το μηχανισμό των αντικυθήρων στο επίκεντρο ημερίδας

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο αρχαιότερος υπολογιστής του κόσμου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της Ημερίδας που διοργανώνουν η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του πρώην Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου.

 

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις και τα αδημοσίευτα αποτελέσματα των ερευνών της Επιστημονικής Ομάδας του Α.Π.Θ. που διερευνά το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

 

Επίσης, ο Αρχαιολόγος και Υπ. Διδάκτορας του Α.Π.Θ., Αλέξανδρος Τούρτας, ο οποίος συμμετείχε στην πρόσφατη ενάλια έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, θα παρουσιάσει τη μεθοδολογία και τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών στο χώρο του ναυαγίου.

 

Η Ημερίδα, με τίτλο: «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και παρουσίαση ενός μοντέλου του» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 11.00 – 14.00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν οι:

 

-Κυριάκος Ευσταθίου, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.

 

-Ιωάννης Σειραδάκης, Καθηγητής Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.

 

-Μαγδαληνή Αναστασίου, Διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Η Μαγδαληνή Αναστασίου ολοκλήρωσε την πρώτη, παγκοσμίως, διδακτορική διατριβή για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.

 

Παρεμβαίνει ο Δύτης – Αρχαιολόγος, Αλέξανδρος Τούρτας.

 

Στην Ημερίδα θα εκτεθεί ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που κατασκεύασε η Επιστημονική Ομάδα του Α.Π.Θ.

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που κατασκεύασε η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ και από το χώρο του ναυαγίου όπου διεξάγονται οι έρευνες.