Αρ. Φωκάς: Θα πιέσουμε την κυβέρνηση για τη δωρεάν νομική βοήθεια

fokas

Την δέσμευσή του ότι θα συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση για τη δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας, εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Φωκάς είπε ότι μπορεί η κυβέρνηση να κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας και αυτό είναι κάτι το θετικό, όμως η Ένωση Κεντρώων θα παρακολουθεί στενά την πορεία της υπόθεσης για να μην βρεθεί στις ελληνικές καλένδες, αλλά να έρθει στη βουλή προς ψήφιση. Ο κ. Φωκάς εξήρε την προσπάθεια του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστσίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος που είχε ως αποτέλεσμα το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταθέσει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα, ο κ. Φωκάς τόνισε πως πάγια θέση εδώ και περίπου τριάντα χρόνια του κόμματος, είναι η απλή αναλογική και τώρα που επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα, η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί παρά να ψηφίσει υπέρ.

Τέλος, ο κ. Φωκάς αναφέρθηκε στα capital control και είπε πως σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική της κυβερνήσης έχουν καταστρέψει την οικονομία, έχουν βάλει λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις και έχουν οδηγήσει πολλές χιλιάδες κόσμου στην ανεργία.