Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση Noor One

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχίζει σήμερα Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-ONE, που αποκαλύφθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 33 άτομα, εκ των οποίων οι 25 είναι ήδη προφυλακισμένοι. Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ένας πλοιοκτήτης, η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ένας έμπορος αυτοκινήτων, τα 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου -όλοι Ινδοί και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Εναντίον των περισσοτέρων κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι άλλοι κατηγορούνται και για λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς στο πλοίο είχαν εντοπιστεί 18 τόνοι λαθραίο καύσιμο σε οκτώ δεξαμενές.

Για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες.

Το πλοίο φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου του 2014- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Η ηρωίνη των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος.

Η μεταφορά της ποσότητας από την Ελευσίνα σε δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες με οχήματα, ενώ κοντά στο πλοίο είχε νοικιαστεί μια μικρή αποθήκη. Το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών καταστράφηκε σε υψικάμινο εκτός Αθηνών, παρουσία εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ