Άρειος Πάγος: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών

Αναβολή για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 πήρε στον Άρειο Πάγο η εκδίκαση της προσφυγής του Δημοσίου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο ζητούσε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

 

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν το πρωί οι απολυμένες γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κτήριο του ΥΠΟΙΚ στην Καραγεώργη Σερβίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι  η εισήγηση του αρεοπαγίτη Χριστόδορου Κοσμίδη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα είναι να μην επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο κ. Κοσμίδης αναμένεται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

 

Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις.

 

Σε παρέμβασή της η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα κρίνει τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας.

 

Από την πλευρά του, το Δημόσιο συναίνεσε στην αναβολή της εκδίκασης ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος.