Αριστείδης Φωκάς : Άμεσα λύση σε προσφυγικό και οικονομία  

fokas-aristeidisΛύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας οφείλει να διεκδικήσει  η ελληνική κυβέρνηση από τη νέα σύνοδο κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας στις 17-18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες , τόνισε ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων β εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο radio1d.gr και στην εκπομπή «Βαριά κ Ανάλαφρα»  των Βασίλη Παπαναστασούλη και Δέσποινας Κρητικού.

Ο κ Φωκάς υποστήριξε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα από πτώση στα επιτόκια δανεισμού κάτω του 1% αναδρομικά  για το χρέος και επίσης πάγωμα όλων των υποχρεώσεων για τα επόμενα πέντε χρόνια. «Ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω σε αυτή τη σύνοδο και να συνδέσουμε το οικονομικό με το προσφυγικό», πρότεινε μεταξύ άλλων ο κ Φωκάς. Μιλώντας για το προσφυγικό είπε ότι  «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει διανομή των προσφύγων σε όλες της χώρες της Ε.Ε και ο αριθμός που θα φιλοξενήσει κάθε χώρα να είναι ανάλογος με τον πληθυσμό της».  Ανέφερε τις προτάσεις του κόμματος  του για λύση του προβλήματος  ενώ  επανέλαβε τη θέση της Ένωσης Κεντρώων για οικουμενική κυβέρνηση. Ο κ Φωκάς , τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού στην Ελλάδα τον οποίο και χαρακτήρισε βασικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας

Ο  βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων μίλησε με θετικά σχόλια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης ενώ  σχολίασε τη διαρκή  υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την Αθήνα υπογραμμίζοντας οτι χρόνια ακούμε για μια  ανάπτυξη που δεν έγινε ποτέ.

Ο κ Φωκά κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με την οποία ζήτησε  από τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση για τη συρρίκνωση του κέντρου υγείας Ζαγκλιβερίου. «Εδώ και πάνω από ενάμισι χρόνο δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και το ακτινογραφικό μηχάνημα» τόνισε ο κ Φωκάς ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχουν  σοβαρές ελλείψεις σε καθημερινή βάση σε βασικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως επιδέσμους, ράμματα και οξυγόνο, ενώ δραματική είναι η απουσία ανθρώπινου δυναμικού.