Αρκούδα με αρκουδάκια κατέβηκαν σε χωριά του κάμπου στα Τρίκαλα – αποκλείστηκε η περιοχή

Άνοιξη και οι αρκούδες ξύπνησαν από την χειμερία νάρκη  στα Τρίκαλα!

Μάλιστα κατέβηκαν στον κάμπο προκαλώντας πανικό  στους κατοίκους. Πεινασμένες, όπως φυσικό είναι,  χθες βράδυ μία μεγαλόσωμη αρκούδα με δύο μεγάλα αρκουδάκια, αφού είναι απογαλακτισμένα, κατέβηκαν μάλλον από τον Κόζιακα ψάχνοντας για φαγητό και έφτασαν μέχρι το Δενδροχώρι και το Βαλτινό, αφού δεν κυκλοφορεί ψυχή έξω λόγω του κορονοϊού και δεν υπάρχει κανείς να τις εμποδίσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr η αρκούδα με τα αρκουδάκια, αφού μπήκαν σε κοτέτσια και σε κουμάσια με γουρούνια, έφαγαν μερικά από αυτά και μετά αφού δεν τις έφτασαν ότι έφαγαν, έσπασαν κεντρική ξύλινη πόρτα από σπίτι στο Δενδροχώρι, γιατί μυρίστηκαν τα λουκάνικα που έψηνε ο ηλικιωμένος μαζί με τη γυναίκα του, που μένουν μόνοι τους.

Αμέσως ο ηλικιωμένος δεν έχασε την ψυχραιμία του… πήρε τα λουκάνικα και τα πέταξε έξω και ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ έριξε από το παράθυρο μία τουφεκιά στο αέρα για να φύγουν οι αρκούδες.

Στη συνέχεια η Αστυνομία απέκλεισε αμέσως την περιοχή και αυτή την ώρα, μέρα πια με βροχή, ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ερευνά πάνω από τα χωριά να εντοπίσει τις αρκούδες που ακριβώς είναι.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους κατοίκους μέχρι που να εντοπιστούν οι αρκούδες, να μην κυκλοφορούν έξω (έτσι κι αλλιώς κλεισμένοι είναι λόγω κορονοϊού…) και να μην τηγανίζουν λουκάνικα και κεφτέδες, για να μην προσελκύσουν τις πεινασμένες αρκούδες.

πηγή: trikalaola.gr