Αρνητικές εισηγήσεις για άρση ασυλίας τριών βουλευτών

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Αρνητικές είναι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια όσον αφορά τις τρεις άρσεις ασυλίας που συζητήθηκαν.

Πρόκειται για μήνυση που είχε κάνει ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ κατά του νυν υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με σατυρικό άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Ανανδρανιστάκη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» όταν ο υπουργός ήταν διευθυντής της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης έχει αποσύρει την μήνυση, καθώς ο Γ. Ανανδρανιστάκης απεβίωσε, ωστόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας ομόφωνα (πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε παρών) εκτίμησε ότι η υπόθεση πρέπει να έρθει στην Ολομέλεια με αρνητική εισήγηση όσον αφορά την άρση ασυλίας του κ. Φίλη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε τον βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος κατηγορήθηκε επειδή επί δημαρχίας του ένας πολίτης χτύπησε σε ένα σπασμένο πεζοδρόμιο.

Η τρίτη περίπτωση αφορούσε τον βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος κατηγορήθηκε πως ως διευθυντής εξαγωγών χρηματοδότησε χωρίς επαρκή αιτιολογία ένα πρόγραμμα. Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει την άρση ασυλίας του.