Άρχισαν τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας

Την έναρξη των εργασιών για την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας σηματοδοτούν τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν στην περιοχή.

 

Οι εργασίες για την κατασκευή του πεζοδρόμου εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν επτά μήνες και θα κοστίσουν 1.181.562 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να έχει εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο.

Η ανάπλαση αφορά το τμήμα από την οδό Μακένζυ Κινγκ έως την Τσιμισκή, καθώς και την αναδιαμόρφωση των δύο κάθετων πεζοδρόμων, της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου.
 

Δενδροφυτευση και φωτιστικά

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα τοποθετηθεί ένα έγχρωμο «χαλί» από χυτό δάπεδο, θα φυτευτούν δέντρα, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, καθιστικά, θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, ενώ θα τοποθετηθούν καλάθια απορριμμάτων και κάδοι απορριμμάτων.

Στους πεζοδρόμους Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου προβλέπεται ενιαία δαπεδόσιρωση από γρανιτοκυβόλιθο, ως συνέχεια του άξονα της Αγίας Σοφίας.

Ολος ο άξονας της οδού ορίζεται από μια ρυθμική δενδροστοιχία και τη σειρά των φωτιστικών σωμάτων.
Επιπλέον, διακριτική είναι η παρουσία του νερού σε σημαντικά σημεία του συνολικού άξονα. Ενδεικτικά, στον δρόμο της Αγίας Σοφίας θα εγκατασταθούν ρηχά σιντριβάνια.