Ασαντ: Υποστηρίζουμε κάθε διεθνή προσπάθεια εναντίον της τρομοκρατίας

Η Συρία υποστηρίζει κάθε «διεθνή προσπάθεια» με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά τα αεροπορικά πλήγματα που κατάφερε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

 

«Η Συρία θα συνεχίσει σθεναρά τον πόλεμο που διεξάγει εδώ και χρόνια εναντίον της τρομοκρατίας των τακφίρι (σ.σ. των σουνιτών εξτρεμιστών). Υποστηρίζει κάθε διεθνή προσπάθεια που έχει στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Άσαντ στη διάρκεια συνάντησής του με έναν απεσταλμένο του ιρακινού πρωθυπουργού Χάινταρ αλ Αμπάντι.

 

Σύμφωνα με τον Άσαντ, «η επιτυχία της προσπάθειας αυτής δεν συνδέεται μόνο με τη στρατιωτική δράση, η οποία είναι σημαντική, αλλά επίσης και με τη δέσμευση των κρατών (να εφαρμόσουν) τις διεθνείς αποφάσεις» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Η Δαμασκός κατηγορεί τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία ότι χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές και ότι τους επιτρέπουν να περνούν τα σύνορά τους.

 

Ο ιρακινός απεσταλμένος Φάλεχ αλ Φάγιαντ και ο πρόεδρος της Συρίας συμφώνησαν «να συνεχίσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μάστιγα», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana. Ο Φάγιαντ ενημέρωσε τον Άσαντ για «τις τελευταίες προετοιμασίες που γίνονται στον τομέα αυτό», σύμφωνα με το Sana