Μέχρι να ανοίξει η Βουλή, οι τράπεζες πετάνε χιλιάδες δανειολήπτες στο δρόμο

Λίγο μετά το κάλεσμα μας προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στον τερματισμό των παράνομων κατασχέσεων και πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης υποσχέθηκε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Αρκεί να ανοίξει πρώτα η Βουλή.

 

Αντε να ανοίξει η Βουλή να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Αυτή είναι η μόνιμη επιχειρηματολογία μέχρι τώρα των κυβερνώντων. Αντε να ανοίξει η Βουλή. Δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει μέχρι τώρα; Αργόμισθοι είστε; Εσάς ψήφισε ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωήσετε, στην τελική σας ψήφισε για να τον σώσετε, εσείς διεκδικήσατε την ψήφο του, σας την έδωσε πανηγυρικά και δεν είναι δυνατόν να κάνετε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που ζητάει ο λαός. Ολα τα άλλα είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ, συνέχεια της πολιτικής των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. 

 

Μέχρι όμως να ανοίξει η Βουλή, χιλιάδες Ελληνες θα μείνουν άστεγοι διότι η προηγούμενη κυβέρνηση απλώς έριξε την τελευταία ντουφεκιά σε βάρος τους, επιτρέποντας την επανάληψη των πλειστηριασμών. Οι κατασχέσεις συνεχίζονται εδώ και χρόνια με αμείωτο ρυθμό, αν κάποιοι που διαβάζετε αυτό το κείμενο, αναρωτιέστε.

 

Δεν ψήφισε ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες για να τα βρούνε με τους διεφθαρμένους τραπεζίτες αλλά για να τιμωρήσουν τους τραπεζίτες παραδειγματικά και αν στην τελική το όλο πρόβλημα παραμένει για την κυβέρνηση αυτό που της λένε οι ξεπουλημένοι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες στα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας ότι προέχει η διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών τότε η λύση είναι μία. 

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ των τραπεζών και απόδοσή τους στον λαό, όπως και απόδοση ολική όλων των ποσών που οι τραπεζίτες έκλεψαν τόσα και τόσα χρόνια με την παράνομη υπερχρέωση των δανειοληπτών. 

 

Το άλλοθι να ανοίξει η Βουλή είναι μια μπαρούφα ή μήπως βαρούφα; Γιατί αν ήθελε η κυβέρνηση θα έκανε ότι έκαναν οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ κυβερνήσεις. Ειδικές νομοθετικές πράξεις υπέρ του λαού με πρώτο τον τερματισμό και των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας 

 

Μέσα σε μία ημέρα, αν ήθελε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τερμάτιζε τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Τις άφησε να γίνουν. 

 

Δεύτερη εβδομάδα διακυβέρνησης μετράει η νέα κυβέρνηση. Μπόλικα λόγια κι από πράξεις, σοβαρές πράξεις, τίποτα και δυστυχώς διαισθανόμαστε μεγάλη απογοήτευση για τα πέντε εκατομμύρια δανειοληπτών που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία με την ελπίδα ότι θα ανατρέψουν τα πάντα και θα καταστρέψουν το σαθρό οικοδόμημα της τραπεζοκρατίας και της οικονομικής ολιγαρχίας που έχει στραγγαλίσει τους πάντες και τα πάντα οικονομικά για να συνεχίσει να υπάρχει. 

 

Ιδού η λύση και για αυτό σας ψήφισε ο κόσμος. Για να τελειώνουμε με την τραπεζοκρατία και την οικονομική ολιγαρχία. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση κινείται με ρυθμούς χελώνας. 

 

Μέχρι λοιπόν να συγκληθεί η Βουλή κύριε Σταθάκη χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις μόνες κατοικίες που έχουν για να ζήσουν κι αυτό θα συμβεί παράνομα γιατί το επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά όλα τα τραπεζικά δάνεια που έχουν δοθεί μέχρι τώρα είναι παράνομα διότι περιλαμβάνουν άκυρες υπερχρεώσεις που αντίκεινται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στην κοινοτική νομοθεσία και είναι παράνομες διότι υπάρχουν και οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις που όμως ποτέ οι τραπεζίτες δεν εφάρμοσαν γιατί πάντα είχαν την εξουσία σε εντεταλμένη υπηρεσία. 

 

Είναι αλητεία να εκμεταλλεύεται κανείς τον πόνο του δανειολήπτη για να εκμαιεύσει ψήφους. Είναι κοροϊδία να υπόσχεται κανείς «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τελικά να συμβαίνει το αντίθετο ενώ εκείνος κυβερνά ή υποτίθεται ότι κυβερνά. 

 

Είναι αλητεία να μπαίνεις στα δικαστήρια και να διακόπτεις με τσιτάτα συνθήματα τους πλειστηριασμούς γιατί το μόνο που κάνεις είναι να τους αναβάλλεις και την αναβολή η τράπεζα τη χρεώνει στον δανειολήπτη, δηλαδή πέραν του ότι θα τεθεί σε πλειστηριασμό το σπίτι του, τον λογαριασμό για όλα τα δικαστικά έγγραφα τον επωμίζεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΤΑ ο δανειολήπτης και όχι οι τράπεζες.

 

Είναι αλητεία 300 άνθρωποι που εκλέχθηκαν από το λαό που περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δανειολήπτες να αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό ως απόβλητα και να γυρίζουν την πλάτη στο πρόβλημα των δανειοληπτών, κάνοντας στο τέλος αυτό που θέλουν οι τράπεζες και η ελίτ. 

 

Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα, διότι ήταν παγωμένες όλο αυτό το διάστημα. Μαζέψτε τα κοράκια από τα δικαστήρια κυβερνώντες και στείλτε τα είτε στη φυλακή είτε στα σπίτια τους και προστατέψτε επιτέλους τον λαό. 

 

Η οργή της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού, των δανειοληπτών, έχει ξεχειλίσει. 

 

Την προδοσία δεν είναι δυνατόν να την ακολουθήσει η αδιαφορία και η ανικανότητα αυτών που υποσχέθηκαν να θα γίνουν οι σωτήρες του λαού. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr