Αθλητικές ακαδημίες για παιδιά και εφήβους, διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αθλητικές ακαδημίες για παιδιά και εφήβους, δημιουργεί από τον Οκτώβριο του 2015 το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αξιοποιώντας τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και το έμπειρο επιστημονικό δυναμικό του, ενώ παράλληλα διοργανώνει και ειδικές μουσικές δραστηριότητες για ΑΜΕΑ.

 

Το Πανεπιστήμιο παίρνει αυτήν την πρωτοβουλία με σκοπό να καλύψει τους τομείς της καλαθοσφαίρισης, της γυμναστικής, της μουσικής για ΑΜΕΑ, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο, την πετοσφαίριση και το τζούντο, μέσα από ένα πλούσιο και ταυτόχρονα οικονομικό πρόγραμμα άσκησης που επιμελείται το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.

 

Οι αθλητικές ακαδημίες θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι τόσο στο κλειστό γυμναστήριο των αθλοπαιδιών όσο και στην αίθουσα γυμναστικής. Επίσης, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις αθλητικές ακαδημίες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, αγώνες και πρωταθλήματα.

 

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο του 2105 θα λειτουργήσουν:

 

Τμήματα γενικής γυμναστικής για αγόρια και κορίτσια 5-15 ετών

 

Ένα σύνολο γυμναστικών δραστηριοτήτων που έχουν στόχο να προάγουν την καλή φυσική, ψυχική και κοινωνική κατάσταση όλων των συμμετεχόντων. Στην γενική γυμναστική συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις δύναμης, ταχύτητας, ισορροπίας, ευελιξίας, ευκινησίας, συντονισμού, προσανατολισμού στο χώρο καθώς και ασκήσεις ενόργανης, ακροβατικής και αεροβικής γυμναστικής. Στα τμήματα της γενικής γυμναστικής υπάρχουν κατάλληλα ασκησιολόγια, ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να αναπτύξουν βασικές και ειδικευμένες δεξιότητες και να διευρύνουν τα ατομικά επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης. Η γενική γυμναστική θα διεξάγεται στην αίθουσα γυμναστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπεύθυνη τμημάτων:  Αλεξάνδρα Λαϊλόγλου (PhD., ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

 

Ακαδημίες καλοθοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια 5-15 ετών

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τους έμπειρους και επιστημονικά καταρτισμένους προπονητές του, προσφέρει την ευκαιρία γνωριμίας και ενασχόλησης με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-15 ετών. Βασικοί μας στόχοι είναι:

 

1) η σωστή σωματική ανάπτυξη και η θωράκιση της υγείας των παιδιών,

2) η επιστημονική εκμάθηση της τεχνικής και της τακτικής του αθλήματος,

3) η ουσιαστική κατανόηση από τα παιδιά των κανονισμών του αθλήματος,

4) η συμβολή μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, του χαρακτήρα τους και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους και

5) η απόκτηση σωστών βάσεων, αντιλήψεων, εφοδίων και φίλαθλης συμπεριφοράς.

 

Υπεύθυνοι των τμημάτων: Θεόφιλος Μασμανίδης (Ph.D.- ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και Γεώργιος Βαλαβανίδης (Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής)

 

Μουσικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους με αναπηρία

 

Το πρόγραμμα εστιάζει στην οργάνωση μουσικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους με αναπηρία που θα σχεδιασθούν και θα υλοποιηθούν με βάση τις θεματικές ενότητες της μουσικής εκπαίδευσης: τραγούδι, ρυθμός, κίνηση, λόγος, ήχος, οργανογνωσία κ.λπ. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα γυμναστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Εποπτεία προγράμματος:  Λευκοθέα Καρτασίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

Ακαδημίες πετοσφαίρισης για κορίτσια ηλικίας 6-15 ετών

 

Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο του βόλεϊ. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα λειτουργήσει στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου ακαδημίες βόλεϊ, από αρχές Οκτωβρίου έως τέλος Ιουνίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

 

Υπεύθυνος τμημάτων:  Αλέξανδρος Λεώνης (Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

 

Τμήματα σύγχρονου χορού – σωματικού θεάτρου για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-15 ετών

 

Ο Σύγχρονος χορός – Σωματικό θέατρο είναι ο ύμνος της αυτοέκφρασης. Ξεφεύγοντας από τους αυστηρούς κανόνες του κλασικού χορού και χρησιμοποιώντας ελεύθερα βήματα και ελεύθερες εκφραστικές μορφές δίνει τη δυνατότητα της καλλιέργειας της ψυχής. Η ποικιλία των μουσικών ακουσμάτων και η ελευθερία των κινήσεων φέρνει το σύγχρονο χορό πιο κοντά στους νέους. Δίνει τη χαρά της δημιουργικότητας μέσα από τον αυτοσχεδιασμό στην κίνηση, χρησιμοποιώντας απλές φυσικές κινήσεις. Ο Σύγχρονος χορός – Σωματικό θέατρο γυμνάζει αρμονικά και με σεβασμό το ανθρώπινο σώμα, δίνοντας του χάρη, ευκινησία, ομορφιά.

 

Υπεύθυνη τμημάτων: Αλεξάνδρα Λαϊλόγλου (PhD., ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

 

Τμήματα τζούντο για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-15 ετών

 

Η εκμάθηση τζούντο περιλαμβάνει: τεχνικές πτώσεων, τεχνικές ρίψεων, τεχνικές εδάφους (ακινητοποίηση του αντιπάλου), τακτική εφαρμογής τεχνικών, randori (αγώνας προπόνησης) και τεχνικές αυτοάμυνας. Το τζούντο είναι ολυμπιακό άθλημα και αναπτύσσει την φυσική κατάσταση (δύναμη-ταχύτητα-αντοχή-ευλυγισία-επιδεξιότητα) τον νευροκινητικό συγχρονισμό, τον ρυθμό, την ισορροπία και την αυτοπεποίθηση. Καλλιεργεί την πειθαρχία και τον σεβασμό και προσφέρει υγεία και ψυχαγωγία. Τα τμήματα τζούντο θα διεξάγονται στην αίθουσα γυμναστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο αθλοπαιδιών με ένα κλειστό γήπεδο διατάσεων 28μ. Χ 15μ. και μια κλειστή αίθουσα γυμναστικής με όργανα, ατομικά στρώματα, στρώματα τζούντο, πολύζυγα, μικροφωνική εγκατάσταση για οργανωμένες φυσικές δραστηριότητες κ.α.  Στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα διεξάγονται τα τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Στην αίθουσα γυμναστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα διεξάγονται τα τμήματα τζούντο, γενικής γυμναστικής, σύγχρονου χορού – σωματικού θεάτρου και μουσικών δραστηριοτήτων για ΑΜΕΑ.

 

Οι εγγραφές θα αρχίσουν από το Σεπτέμβριο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου στα τηλέφωνα 2310-891.455 και 2310-891.464 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://kids-sports-academies.uom.edu.gr/

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr