Αθώος για το σκάνδαλο «Ρούμπι γκέιτ» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η ιταλική δικαιοσύνη αθώωσε σήμερα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην κρισιμότερη των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του. Πρόκειται για την δίκη «Ρούμπι Γκέιτ».

 

Το εφετείο του Μιλάνου αποφάνθηκε σήμερα το μεσημέρι ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ευθύνεται για προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία, ούτε για κατάχρηση δικαιώματος σε βάρος της αστυνομικής διεύθυνσης του Μιλάνου που είχε ανακρίνει την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ.

 

Πρόκειται για μία περίπτωση συνολικής ανατροπής της απόφασης της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης, η οποία είχε καταδικάσει τον πρώην «Καβαλιέρε» σε επτά χρόνια φυλάκισης.

 

Με τον τρόπο αυτό γίνονται δεκτές όλες οι κύριες θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του ιταλού πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με τους οποίους «δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του πελάτη τους».

 

Θετική απόφαση για το πολιτικό μέλλον του Μπερλουσκόνι

Πρόκειται για την κρισιμότερη δικαστική υπόθεση σε βάρος του Μπερλουσκόνι, ο οποίος, μπορεί πλέον, μετά την θετική της έκβαση, να υποστηρίξει ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την ανήλικη πριν τέσσερα χρόνια Ρούμπι Καρίμα.

 

«Μια απόφαση, μια ετυμηγορία που ξεπερνά κάθε μας πρόβλεψη, ακόμη και τις θετικότερες εκτιμήσεις μας», δήλωσε ο Φράνκο Κόπι, δικηγόρος του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού. Στο μεταξύ, αναμένεται να γίνει γνωστό αν η εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας πρόκειται να προσφύγει στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο της Ρώμης.

 

Σύμφωνα με τους παρατηρητές η απόφαση αυτή του εφετείου βοηθά τον Σίλβιο να συνεχίσει, τουλάχιστον προσωρινά, να ηγείται της ιταλικής κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και να διαπραγματεύεται με τον πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι για τις θεσμικές αλλαγές προς δρομολογεί η ιταλική κυβέρνηση.

 

 

Πηγή: Deutsche Welle