Μπακογιάννη: Δεν θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει και πρέπει να το κάνει.

«Ο Τσίπρας έκανε λάθη, αλλά διέβη τον Ρουβίκωνα. Ανέλαβε την ευθύνη του και τώρα πρέπει να διαλέξει τους συνεργάτες του και να κυβερνήσει» είπε στον Σκάϊ.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ολέθρια την απόφαση του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «έσπασε την τελευταία κλωστή της εμπιστοσύνης».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον ότι «έχει πολιτικό δόλο» και ότι ήταν «μοιραίος για τη χώρα».

Αναφερόμενη στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η ίδια η Βουλή την έχει ξεγράψει. «Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα πλέον πρόεδρος» ανέφερε.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι η λογική του «στην εξουσία μαζί και στις ευθύνες χώρια» είναι «ό,τι πιο παλιό».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει της διαρθρωτικές αλλαγές και δήλωσε περήφανη για τη στάση του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Ερωτώμενη για τα εσωκομματικά της ΝΔ, είπε ότι οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου «θα γίνουν στην ώρα τους». «Θέμα εσωτερικό στη ΝΔ δεν ανοίγω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr