Μπαράζ κινητοποιήσεων των αντιεξουσιαστών

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη το μπαράζ κινητοποιήσεων από πλευράς αντιεξουσιαστών, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων απεργών πείνας αναφορικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, την κατάργηση του άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, την αποφυλάκιση του καταδικασμένου μέλους της 17Ν Σάββα Ξηρού και της συζύγου του μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Γερ. Τσάκαλου.

 

Σύμφωνα με το in.gr, το πρωί της Πέμπτης, συγγενείς και φίλοι των κρατουμένων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και ανήρτησαν πανό με μήνυμα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας.

 

Νωρίτερα το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), στην οδό Πατησίων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση.

 

Την ίδια ώρα περίπου 30 αντιεξουσιαστές απέκλεισαν την είσοδο τους διοικητικού Εφετείου Πάτρας, στη συμβολή Ρήγα Φεραίου και Γούναρη, αναρτώντας πανό για τους απεργούς πείνας.Σημειώνεται ότι συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προγραμματίζονται για σήμερα, Πέμπτη, στα Ιωάννινα (ώρα 18:00, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας), στο Ηράκλειο Κρήτης (ώρα 18:00, στην πλατεία Λιονταριών), στα Χανιά (ώρα 19:00, στην πλατεία Αγοράς) και στην Άρτα (19:30, στην πλατεία Αγ.Δημητρίου). Αύριο, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στον Βόλο (ώρα 18:00, πλατεία Αγ.Νικολάου).