Μπαράζ συλλήψεων και παραβατικότητας το τελευταίο διήμερο

car21

Στη σύλληψη 21 ατόμων και στη βεβαίωση 22 παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο διήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Κρατικού Αερολιμένα και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

  • (1) άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
  • (2) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες την 28-10-2015 στην περιοχή του Δενδροποτάμου, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (40,7) γραμμαρίων.
  • (9) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων, 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης απογευματινές ώρες της 29-10-2015, διότι με διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων ανακλήθηκε η υφ’ όρων απόλυση του και διατάχτηκε η έκτιση του υπολοίπου της ποινής του, ήτοι (3) έτη, (7) μήνες και (2) ημέρες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.
  • (5) άτομα διότι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
  • (3) άτομα για υπόθεση κλοπής, ένας εκ των οποίων συνελήφθη, βραδινές ώρες της 28-10-2015 στην περιοχή της Ανάληψης από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διότι νωρίτερα διέρρηξε Ι.Χ. αυτοκίνητο και αφαίρεσε διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις για κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.