Μπαράζ συλλήψεων το τελευταίο διήμερο

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο διήμερο, συνελήφθησαν συνολικά (35) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

  • (13) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου ομογενή, από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (36,4) γραμμαρίων και (507) ναρκωτικά δισκία.
  • (9) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και δύο άτομα ηλικίας 37 και 49 ετών,  σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης (3) ετών έκαστος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 35χρονου άντρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς και απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για Απόπειρα Εκβίασης.

  • (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.
  • (7) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής.
  • (3) άτομα για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • (1) άτομο για ρύπανση του περιβάλλοντος.
  • (1) άτομο για χρήση γνήσιου εγγράφου άλλου προσώπου και ψευδή δήλωση στην Αρχή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.